فهرست محتوا
آیا بازسازی با نوسازی تفاوت دارد؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت بله و موضوع این مقاله تفاوت بازسازی و نوسازی است. بازسازی و نوسازی، مجموعهی اقداماتی است که یکی جهت مرمت و دیگری برای تغییر قسمتهایی از خانه انجام میشود. این دو با یکدیگر متفاوت هستند و دو کار مختلف را در ساختمان انجام میدهند. در این مطلب به بررسی تفاوتهای آنها یعنی تفاوت بازسازی و نوسازی خواهیم پرداخت. که در جامع به آن بازسازی خانه نیز میگویند
شناخت تفاوت بازسازی و نوسازی با بررسی مفهوم آنها
تعریف بازسازی
در ابتدا برای روشن شدن فرق بین بازسازی و نوسازی، به تعریف واژهی بازسازی میپردازیم که عبارت است از: به اقدامات و کارهایی که جهت دوام و ماندگاری سازهها و اسکلتهای قدیمی انجام میشود، بازسازی میگویند. در واقع بازسازی در مواردی به کار میرود که قسمتهایی از ساختمان نیاز به تعمیر داشته باشد. نام دیگر بازسازی، مرمت است.
تعریف نوسازی
لازم است برای تعیین تفاوت بازسازی و نوسازی، مفهوم نوسازی را نیز بیان کنیم. همانطور که از نام آن پیداست، به معنای نو و جدید کردن بخشهایی از خانه است که در واقع قصد داریم در آن تغییراتی ایجاد کنیم بدون این که ساختمان نیاز به تعمیر داشته باشد .
در ادامهی مقاله، جهت روشنتر شدن تفاوت بازسازی و نوسازی موارد و جزئیات بیشتری مطرح شده است که به آن خواهیم پرداخت.
مشاهده پارکت لمینت ایرانی
فرق بین بازسازی و نوسازی از جهت کاربرد آنها
از طریق اقداماتی که در هر یک از این دوکار انجام می شود نیز می توان به تفاوت بازسازی و نوسازی پی برد. در زیر به آن اشاره شده است:
بازسازی شامل چه اقداماتی است؟
-
ایجاد تغییر در تاسیسات ساختمان از جمله: لولهکشی ساختمان، سیستم سرمایشی و گرمایشی و…
-
انجام اقدامات و تغییراتی در نمای ساختمان، کف ساختمان و…
نوسازی در چه مواردی از ساختمان به کار میرود؟
-
طراحی داخلی یک ساختمان
-
ایجاد تغییرات در قسمتها و فضاهایی که بدون کاربرد و قناس هستند.
-
نصب کاغذ دیواری یا رنگ کردن دیوارتحول بخشیدن و تنوع دادن به دکوراسیون آشپزخانه
-
تحول بخشیدن و تنوع دادن به دکوراسیون آشپزخانه
-
عوض کردن کابینتهای آشپزخانه، شیرآلات، دستگیرهها و…
شناخت تفاوت بازسازی و نوسازی با بیان دلایل انجام آن در ساختمان و خانه
از موارد دیگری که میتوان در این مطلب جهت دانستن فرق بین بازسازی و نوسازی مطرح کرد، ذکر دلایل انجام این دو کار است. در زیر به آنها اشارهی کوتاهی شده است:
-برخی از علل مهم بازسازی ساختمان و خانه
-
-
سقف ساختمان یکی از دلایلی است که ممکن است در صورت تخریب قسمتی از آن و یا عدم استحکام و مقاومت سقف، اقدام به بازسازی آن شود.
-
ستون از دیگر علتهای بازسازی به شمار میرود. از آنجایی که ستون از بخشهای اصلی یک بنا است باید به موقع بازسازی شود.
-
به دلیل کاربرد مواد و مصالح غیر استاندارد در برخی از ساختمانها و خانههای قدیمی، جهت حفظ امنیت ساکنان ساختمان باید این خانهها بازسازی شوند.
-
تغییر کاربری ساختمان قدیمی با بازسازی داخلی آن
-
با پایان یافتن عمر مفید مصالح به کار رفته در ساختمان، باید با بازسازی از طریق جایگزین کردن مصالح جدید از خسارتهای جانی و مالی جلوگیری شود.
-
برخی از عوامل نوسازی ساختمان
-
افزایش قیمت منزل: همهی ما دوست داریم ملک، خانه و یا هر چیز دیگری را با بهترین و بالاترین قیمت به فروش برسانیم. برای فروش یک خانه نیز میتوان از طریق نوسازی آن به وسیلهی اضافه یا حذف کردن قسمتی از خانه، اتاق، آشپزخانه و… بر مبلغ فروش آن افزود و ارزش آن را بالا برد.
-
جهت کارایی بهتر و عدم هدر رفتن انرژی و همچنین کاهش هزینههای ناشی از آن، میتوان خانه را به واسطهی عایق بندی و نصب پنجرههای جدید نوسازی کرد.
فرق بین بازسازی و نوسازی با ذکر نکات و اصول آن
همانطور که در مطالب فوق تفاوت بازسازی و نوسازی مشخص شد. پس قطعاً اصول و نکاتی که هنگام انجام این کار باید رعایت شود نیز متفاوت است. این نکات مهم که حتماً باید در نظر گرفته شود عبارتاند از:
-رعایت اصول مهم هنگام بازسازی خانه
-
نکتهی بسیار مهم و حائز اهمیتی که در کار بازسازی ساختمان وجود دارد، دریافت مجوز از سازمانهای مربوطه است. زیرا در صورت عدم دریافت مجوز کار شما غیر قانونی به شمار میآید. لازم به ذکر است که گرفتن مجوز بستگی به تعمیراتی دارد که قرار است انجام دهید.
-
در بازسازی به دلیل ارتباط کار با سازههای ساختمان یا دلایلی دیگر مانند: جابهجایی ستونها، باید محاسبات به صورت دقیق انجام شود. محاسبات باید به گونهای باشد که جابهجاییها به درستی انجام گیرد و در کار دچار مشکل نشویم.
-نکاتی که در زمان نوسازی منزل باید رعایت شود:
-
شیوهی طراحی و چیدمان
-
انتخاب رنگ برای دیوارها و سقف منزل
-
انتخاب پوشش مناسب برای دیوارها از قبیل: پوستر، کاغذ دیواری و…
-نکات مشترکی که در بحث بازسازی و نوسازی خانهها باید به آن توجه شود عبارت است از:
-
-
هزینهی بازسازی: همیشه قبل از انجام هر کار به ویژه امور ساختمانی و ساختوساز، باید هزینه و مخارج آن را در نظر گرفت تا در اواسط کار با کسری بودجه مواجه نشویم.
-
داشتن شناخت کافی از بازار مصالح ساختمانی و قیمت و کیفیت آن: در این مورد میتوان از افراد صاحب نظر که در امور بازسازی و نوسازی منازل فعالیت میکنند مشورت گرفت.
-
رعایت اصول ایمنی به دلیل برقراری امنیت کارگرها و همسایگان و…
-
مشاهده پارکت لمینت آلمانی
شناخت تفاوت بازسازی و نوسازی از نظر اثرگذاری بر خانه
تفاوت بازسازی و نوسازی با تاثیراتی که بر جای میگذارند نیز قابل شناسایی است که در اینجا با عنوان مزیت از آن یاد شده است.
-مزایای بازسازی و تعمیر خانه
-
افزایش عمر بنا
-
از بین رفتن سازههای فرسوده
-
-
-مزیت نوسازی خانه
-
جذابیت، تنوع و زیبایی بخشیدن به یک خانه
-مزیت مشترک بازسازی و نوسازی
-
افزایش و بالا رفتن قیمت و ارزش خانه
-
بررسی تفاوت بازسازی و نوسازی و مقایسهی کلی آنها
در زیر به صورت کوتاه و مختصر به فرق بین بازسازی و نوسازی اشاره شده است :
-
پرداخت هزینهی بیشتر در بازسازی نسبت به نوسازی: در پروژههای بازسازی به دلیل ساختوساز و تغییرات بزرگتر، نیاز به هزینهی بیشتری است. در صورتی که در کار نوسازی با تغییرات کوچکتر و همچنین هزینههای کمتر روبهرو هستیم.
-
کار بازسازی زمانی انجام میشود که یک ساختمان فرسوده شده و دیگر قابل سکونت نباشد، اما نوسازی هنگامی انجام میگیرد که بخواهیم در قسمتهایی از منزل تغییرات ظاهری ایجاد کنیم.
-
لازم به ذکر است که انجام کار بازسازی نسبت به نوسازی بیشتر طول میکشد و زمان بیشتری باید به آن اختصاص داد.