جمعبندی معماری برج آزادی
اهمیت به هویت فرهنگی در طراحی و ساخت برج آزادی به عنوان نماد ایران مدرن و گرایش به سنتگرایی پیش از هرچیزی در این برج خودنمایی میکند. آمیختگی سنت و مدرنیته (سبک پست مدرن) اساس کار معمارانی بوده که به نوعی در ساخت یرج آزادی (شهیاد) با یکدیگر همکاری مستقیم و یا غیر مستقیم داشتهاند.
عناصر و مفاهیم به کار رفته در ساخت این برج که در این مقاله نیز بررسی شدند؛ همگی الهامی آشکارا از عناصر معماری ایرانی بودند. فرم اصلی برج شباهتی نزدیک و واضح به طرح مقرنس ایرانی با شمسهایی 8 وجهی دارد.
ترنجهای این مقرنس با پیروی از انحنای خطوط در معماری ایران برای رساندن این برج در بالاترین نقطه به زیبایی به دور هم چرخش دارند.
از طرفی چهارطاقی، کاربندی، اجرای قوسها و طاقبندی ساسانی، مفهوم کثرت و وحدت، تقسیم بندی چهارباغ ایرانی پاسارگاد و دهها و صدها المان دیگر را میتوان در این برج و میدان اطراف آن واکاوی کرد.
و بصورت واضح میتوان دستخط معمارانه هوشنگ سیحون را در راهنمایی شاگردش حسین امانت در طراحی معماری برج آزادی یا همان ( برج شهیاد ) را مشاهده کرد ، دستخطی که در تمام آثار هوشنگ سیحون ( مثل آرامگاه خیام ) و شاگردانش خودنمایی میکند و بصورت انکار ناپذیری واضح و هویداست
شرکت طراحی معماری ایوان با سال ها تجربه در زمینه طراحی معماری با متخصصین حوزه معماری و ساختمان خشنود است که توانست مطلب مفید و متفاوتی را از منظر علمی در مورد برج آزادی ارائه کند.
تحلیل از: علی رامشک
من شنیدم حتی از بالا هم تصویر برداری بشه بازم نماد هنرمندی ایرانیاس چون با فکر بوده .
سلام دوست عزیز بله، وقتی از بالا، عکسی هوایی از میدان آزادی گرفته شود؛ طراحی باغچهها و فضای سبز میدان، بی درنگ انسان را به یاد مفهوم کثرت و وحدت در زیر گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان می اندازد و تقسیم بندی آن اقتباسی کامل از چهارباغ ایرانی پاسارگاد است.
سلام
معماری برج آزادی در واقع کار سلطان معماری ایران هوشنگ سیحون و یکه تاز معماری پست مدرن ایران بود که اثرش طراحی برج شهیدان را توسط شاگردش حسین امانت ارائه کرد و هنوز بعد از چندین دهه معماران ایران نتوانستند جای خالی این استاد معمار ایرانی را پر کنند
به جرات میتوان گفت کسی مثل هوشنگ سیحون معماری ایرانی را فهم نکرده است
سلام . وقت بخیر
کمتر کسی این نکته را درک کرده است / هوشنگ سیحون حتی در بین جامعه معماران نیز اندیشه و روشهایش شناخته نشده باقیمانده است